И Норвегия може бързо да затвори границите си за руснаци

0
Хеликоптер със сензори ще бъде разположен в граничния с Русия район
Хеликоптер със сензори ще бъде разположен в граничния с Русия район Снимка: Getty Images

Хеликоптер със сензори ще бъде разположен в граничния с Русия район

Норвегия бързо може да затвори границите си за туристи от Русия по примера на Финландия, която от полунощ не допуска руснаци с шенгенски визи, съобщи министърът на правосъдието Емили Ангер Мел, предаде Дневник. "Промяната може да настъпи с кратко предизвестие, но в сравнение с Финландия имаме сравнително малко пристигащи и тук ситуацията е различна", допълни тя. 

Страната не е член на Европейския съюз, но е със статут на асоциирана държава спрямо Шенгенското споразумение. Това означава, че се прилага шенгенското законодателство в неговата цялост и страната участва в подготовката на актовете, приемани впоследствие от компетентните институции на ЕС (другите подобни страни са Исландия, Швейцария и Лихтенщайн).

Хеликоптер със сензори ще бъде разположен в района, тъй като се наблюдава повишен риск от незаконно преминаване на границата на фона на първата публична мобилизация на Русия след Втората световна война. На сухопътната граница с Русия, намираща се далеч на север, наскоро пристигащите нараснаха до няколкостотин души на ден. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари