И Господ да управлява МВР, пак ще е същото!

1
Поведението на Пелов е професионално, не е изключено да е подвеждал полицията
Поведението на Пелов е професионално, не е изключено да е подвеждал полицията Видео: Канал 3

Не мога да кажа, че случая с Пелов е провал.  Ако разгледаме конкретния случай ще видим, че той е много опитен човек и най-вероятно през цялото време се е укривал, не е седял в къща да чака", каза в предаването „Денят на живо” Румен Миланов.

Не можем да обсъдим всички аспекти от случая - има случайни сигнали и сигурно такива, които Пелов е фалшифицирал. Неговото поведение е професионално. Никак не е изключено да е подвеждал полицията. Много елементарно, но ефектно се е дегизирал. Безспорно това е един пропуск на МВР, но другото е, че ако кажем провал- казваме, че полицията е некадърна. Тези неща ги слушаме всеки ден и при всеки един случай” , категоричен беше Миланов.

Другата група тема е между политиците. Тези политически клишета все повече трябва да бъдат изолирани. Дори и да вземем оставката на министъра работниците са същите. Който и да сложите, той няма да е кой знае колко добър. Трябва да се постигне консенсус между силите. Преди бяха червени и черни, сега са наши и ваши. И Господ да управлява министерството, пак ще е същото”, каза още Румен Миланов.

Илия Кузманов добави:

"Не искам да давам професионална квалификация за работата на МВР. Може да се допусне грешка, но не бих го нарекъл провал. Разкриването да е въпрос на часове се случва само във филмите. Проблемът е, че вървим надолу на база на недообмислени действия. Сериозен проблем има в  МВР и то на ниското изпълнителско ниво.  Ние винаги сме твърдяли, че въвеждането на конкурсно начало не значи конкурсен край. Прибързва се в кариерното развитие и хората не могат да добият опит. Изстрелват ги бързо.  Трябва да се намери баланса. И млади, и стари имат място в системата, защото едните се учат от другите."

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари