Хванаха търговец да продава ракия на черно в Русе

0

Служители на Митница Русе задържаха над 45 литра ракия без документи за произход и платен акциз от търговец на черно, който предлагал стоката си на паркинг около големи хипермаркети.

На 30.08.2017г., във връзка със засиления контрол над разпространението на акцизни стоки, инспектори от сектор „Оперативен контрол" са извършвали обход в района на града.  Те забелязали съмнителен лек автомобил със затъмнени стъкла.  

При потегляне на превозното средство от паркинга, инспекторите го спират за проверка.  Зад шофьорската седалка на автомобила и в багажника, са открити общо 10 броя PVC туби с вместимост по 5 литра и 2 пластмасови бутилки с единична вместимост 2,5 литра. Всички съдове съдържали безцветна течност с мирис на алкохол.

Собственикът на автомобила признал, че съдържат ракия, но не могъл да представи документи за платен акциз и произход .

Количеството е иззето, а при направените по-късно тестове и замервания е установено, че съдържанието в тубите и бутилките е общо 45,5 литра с алкохолната концентрация на течността 34,3%vol.  Административнонаказателна отговорност ще бъде потърсена от собственика на нелегалната акцизна стока.

Паркингите около големите търговски вериги, където се събира голям поток от хора, са предпочитано място от търговците на нелегални акцизни стоки, където да прихванат клиенти, сочи практиката в последните години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Как кръстихте децата? - Едното на дядо му Деню - Денис, а другото на дядо му Пеню...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари