Хванаха шофьор без книжка в Русе

0
На водача е съставен акт
На водача е съставен акт

Две бързи производства са образувани срещу водачи на МПС в Русенско.

Бързо производство е образувано срещу 32-годишен водач на "Опел Вектра", който на 12 ноември, около 17:30 ч. е бил спрян от екип на Първо РУ в Русе, да кара без книжка.

Екип на пътна полиция е съставил на водача акт по смисъла на чл.150 от ЗВДП, а производството по случая е образувано за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК, след като е изяснено, че той е управлявал «в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство, без съответното свидетелство за управление».

Лек автомобил "Фолксваген" с русенска регистрация е бил спрян за проверка от полицейски екип на 12 ноември около 16:50 ч. на ул. "Стефан Стамболов" в гр. Бяла, при което униформените са установили, че 43-годишният водач е без книжка.

Справка показала, че мъжът управлява колата в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС, наложена му от РУ – Бяла през април тази година.

За констатираното нарушение полицаите са му съставили акт и са предали материалите по случая на разследващ полицай, който е образувал срещу водача бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал. 3, вр. ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари