Хванаха русенка с наркотици на морето

1
Марихуана и амфетамин открили в русенката
Марихуана и амфетамин открили в русенката

27-годишен мъж от Шумен е задържан във Варна миналата седмица след проведена специализирана полицайска акция. Аресът е станал в четвъртък около 21:15 часа на ул. «Цар Асен» е извършена полицейска проверка на шуменеца.

В мъжа е намерено найлоново пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество, установено като производно на амфетамина с тегло от 1,17 гр. При последвалите процесуално – следствени действия – претърсване и изземване, от хотелска стая, обитавана от него, са намерени и иззети две найлонови пакетчета със същото съдържание и 2 бр. таблетки.

От направените експертни справки е установено, че бялото вещество и таблетките са производни на амфетамин с общо тегло от 2,52 гр. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. На мъжа е повдигнато обвинение и е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража».

Същият ден, около 19:20 часа, в Морската градина на Варна, близо до планетариума, полицаите се натъкват на непълнолетно момиче, което до този момент не имало вземане-даване с органите на реда.

В него е намерено найлоново пакетче, съдържащо суха тревиста маса, установена като марихуана с общо тегло от 0,59 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

В неделя около 12:00 часа на изхода на курорта Златни пясъци, е извършена полицейска проверка на 25-годишна жена от гр. Русе. Тя предава пластмасова кутия и саморъчно свита цигара, съдържащи същата тревиста маса, установена като марихуана с общо тегло от 0,61 гр., и найлоново пакетче, съдържащо кафяво прахообразно вещество и синьо хапче, установени като производни на амфетамин с общо тегло от 0,34 гр. Жената е задържана за срок до 24 часа и по случая е образувана преписка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари