Хванаха младежът, който преби авиоинженер в бургаски автобус

0
След експертиза ще стане ясно дали младежът ще бъде подведен под оговорност за лека или за средна телесна повреда.
След експертиза ще стане ясно дали младежът ще бъде подведен под оговорност за лека или за средна телесна повреда. Снимка: БНТ

Разкрит е младежът, който е нападнал в автобус на линия 15 възрастен мъж. Момчето е на 16 г. и живее в бургаския кв. „Сарафово”. Той е задържано за 24 часа.

Днес през целия ден служителите на Пето РУ работеха по инцидента, информация за който първо се появи в социалните мрежи. Синът на пострадалия Чанко Стайков преценил, че така има по-голям шанс да се стигне до разкриване на случая. Едва по-късно е сигнализирана полицията.

Родителите ми са в шок, още не могат да осъзнаят случилото се, по-страшното за мен е, че никой от автобуса не се е намесил, коментира пред „24 часа” Симеон Стайков.

Днес 63-годишния Чанко Стайков бе разпитан от полицията, а няколко часа по-късно извършителят на бруталното нападение е бил установен. Младежът си е признал и е разказал своята версия за случилото се. Той се засегнал, тъй като бил заедно с приятелката си. Дори репликирал, че забележка може да му направи кондукторката, но не и някакъв пътник.

Скандалната случка се разиграла в събота след обед, когато Стайков, който е авиоинженер и работи като техник на летището, пътувал към работното си място. Срещу него седяла млада двойка, очевидно ученици като момичето качило калните си обувки на седалката.

Мъжът ми й дал знак да си махне крака, но не последвала реакция, малко преди да слязат на спирката направил на момичето забележка, разказа съпругата на пострадалия – Радка. Чанко е със синини по лицето, порезна рана от счупените очила и избити зъби.

По случая е образувано досъдебно производство. След експертиза ще стане ясно дали младежът ще бъде подведен под оговорност за лека или за средна телесна повреда.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари