Хронично болни, неваксинирани, на възраст над 60 години, не бива да допускат да се заразяват с COVID

18
Това алармира проф. Радка Аргирова
Това алармира проф. Радка Аргирова Снимка: bTV

Хронично болни, неваксинирани, на възраст над 60 години, не бива да допускат да се заразяват с COVID

Ендемичното разпространение на вируса означава, че ще има „малки взривове“ на заболеваемостта, но само на локално равнище. Няма да се засяга цяла област или град, а само част – една паралелка или едно училище“.

Това обясни в „Тази неделя“ по bTV вирусологът проф. Радка Аргирова.

Според нея не е изключено вирусът да продължи да мутира.

Това е удобен период тези, които не са се ваксинирали, да го направят. Вариантите на COVID в момента са чувствителни към ваксините. Ако този, който не е ваксиниран, е над 60 години и има хронични заболяване, не е добре да допуска заразяване с този вирус“, допълни проф. Аргирова.

Ако някой не е ваксиниран, спокойно да се ваксинира с ваксините, които имаме в момента. Ако човек е ваксиниран с първия бустер, което е третото вливане, може да изчака новата ваксина. Тя е бивалентна, като засяга началния причинител и причинителя, който най-много шества по света – ВА.5“, добави тя.

Относно симптоматиката вирусологът посочи, че продължава да се наблюдава кашлица и температура, но намаляват признаците като влошаването на вкуса или загубата на мирис при коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    Роро
    С този Ковид умопобъркахте народа но пък изкарахте добри пари, услажда ви се неговото продължение!
  • 1
    7
    Граф
    И тебе
  • 2
    6
    colibri
    Ясно е защо се провежда тази агитация- срокът на закупените ваксини изтича. Ако не се използват ще ги бракуват, подарят или продадат. В държ.бюджет за 2023 год. са предвидени за ваксини и лекарства срещу КОВИД 19 - 700 млн. лева. Не съм антиваксър, защото имам всички ваксини, които са задължителни за България.
  • 3
    5
    А бе
    За *ваксините* е ясно, че осакатяват и умъртвяват, но и медицински лица са го правили умишлено: https://www.youtube.com/watch?v=-JTdvYCfUhk
  • 7
    4
    Баба Радка
    Правителството на Обединеното кралство призна, че след като сте били вaкcиниpaни двoйнo, никога повече няма да можете да придобиете пълен ecтecтвeн имyнитeт срещу варианти на Koвид – или евентуално към друг виpyc. Така че нека гледаме как "истинската" пaндeмия започва сега! В своя Седмица 42 „Доклад за наблюдение на вaкcинитe срещу Koвид“, Министерството на здpaвeoпaзвaнeтo на Обединеното кралство признава на cтpaница 23, че „Нивата на N aнтитeлa изглежда са по-ниски при хора, които се зapaзявaт след две дoзи вaкcинaция“. По-нататък се казва, че този спад в aнтитeлaтa е по същество постоянен. Какво означава това? Знаем, че вaкcинитe не предотвратяват инфeкциятa или предаването на виpyca (всъщност докладът показва, че вaкcиниpaнитe възрастни вече са много по-склонни да бъдат зapaзeни, отколкото нeвaкcиниpaнитe). Сега британците установяват, че вaкcинaтa пречи на способността на организма да произвежда aнтитeлa след инфeкция не само срещу шипoвия пpoтeин, но и срещу други части на виpyca. По-специално, изглежда, че вaкcиниpaнитe хора не образуват aнтитeлa срещу нyклeoкaпcидния пpoтeин, обвивката на виpyca, която е решаваща част от отговора при нeвaкcиниpaни хора. В дългосрочен план вaкcиниpaнитe са много по-податливи на всякакви мyтaции в шипoвия пpoтeин, дори ако вече са били зapaзeни и излeкyвaни веднъж или повече. Нeвaкcиниpaнитe, от друга страна, ще придобият траен, ако не и постоянен имyнитeт към всички щaмoвe на предполагаемия виpyc, след като са били зapaзeни по естествен път с него дори веднъж. Първите застрахователни компании се отдръпват, защото пред тях идва огромна вълна от искове. Aнтъни Фayчи потвърждава, че РСR тecтът не може да открие живи виpycи. Aнтъни Фayчи потвърждава, че нито тecтът за aнтигeн, нито РСR тecтът могат да ни кажат дали някой е зapaзeн или не!!! Това обезсилва всички основи на така наречената пaндeмия. РСR тecтът беше единствената индикация за пaндeмия. Без РСR-TECT няма пaндeмия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари