Христо "Пинокио" Иванов иска незаконното преминаване на границата да не се наказва!

1
Аверите на Христо Иванов вече застрашават сигурността на държавата
Аверите на Христо Иванов вече застрашават сигурността на държавата

Скандалният Български хелзинкски комитет, който се подигра с паметта на българския студент Андрей Монов, убит с нож от австралиеца Джок Полфрийман, допускайки номинацията на излежаващия 20-годишната си присъда в псевдоконкурса “Човек на годината”, вече застрашава и сигурността на държавата.

Приятелите на протестъра-министър на правосъдието Христо Иванов и най-върли защитници на съдебна реформа в началото на 2014 г. са настояли от Наказателния кодекс да отпадне престъплението, което е регламентирано в чл.353: незаконно преминаване на териториалната граница на Република България. Това установи ПИК след проверка на официален документ на БХК, публикуван на 21 януари 2014 г. на сайта на организацията.

Едни от най-големите врагове на българската прокуратура и защитници на убийци, изнасилвачи, нелегални мигранти, а и на провалилия се министър на правосъдието, известен все повече с прякора си Пинокио, заради честото изговаряне на неистини, искат криминализирането на противозаконното преминаване на границата да отпадне от НК, защото такъв състав на престъпление вече не съществувал в наказателните кодекси в повечето страни от Европейския съюз, както и в Турция.

Дружките на Христо Иванов, които той фаворизира, откакто се е настанил в министерското кресло, бяха автори и на гнусната интрига около смъртта на нелегално преминалия на българската територия 19-годишен афганистанец. Тогава от БХК се опитаха да хвърлят вината за смъртта на афганистанеца върху граничния полицай Вълкан Хамбарлиев. В изпълнение на служебните си задължения по задържане на нарушителите, граничарят бе произвел предупредителен изстрел във въздуха, но след рикошет куршумът бе уцелил един от групата афганистанци.

Въпросът с дейността на БХК и дали тя реално не застрашава сигурността, вече става все по-актуален, особено на фона на случилото се в петъчната вечер в Париж. Оказа се, че един от извършителите на кървавите нападения във френската столица, взели засега 129 жертви, е влязъл на територията на Европа именно като бежанец, пресичащ нелегално границите. 25-годишният Ахмад Алмохамад, който е сред самовзривилите се до стадиона “Стад де Франс” влязал на територията на Франция, като преди това последователно е преминал през Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Австрия.

Протестърите от БХК и близки дружки на Христо Пинокио Иванов, както и самият протестър-министър, не само, че вече не трябва да имат думата за бъдещето на Наказателния кодекс, а още по-малко за промените в Конституцията и съдебния закон, но следва да обяснят - не смятат ли, че със скандалните си идеи за “реформи” не застрашават не просто устоите на правосъдната система, но и стабилността на цялата държава, а оттам и сигурността на всички нас?!

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари