Христо Колев: На Витоша се строи жилищен комплекс

1
Искам да ви запозная с едно извършено престъпление срещу природата, заяви председателят на АБВ – София
Искам да ви запозная с едно извършено престъпление срещу природата, заяви председателят на АБВ – София

АБВ - София пита как е възможно да се строи жилищен комплекс в планината „Витоша“.

Това каза председателят на АБВСофия Христо Колев по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Искам да ви запозная с едно извършено престъпление срещу природата – „Витоша“. В село Бистрица, или във вилна зона „Бистрица“, са изсечени десетки декари гора в подножието на планината. В момента мястото е терен, строителна площадка. Подчертавам, че не става въпрос за незаконен строеж. Откъде правя тези изводи. Мястото е заградено с ограда, има си табелка, на която си пише кой е възложителят, строителният надзор и всички необходими реквизити“, коментира Колев.

По думите му ще се строи жилищна сграда. „След като не е незаконно, тези разрешения, са подписани от някого. Не от една, а от доста институции. Съгласувано е и дадена зелена светлина. Ние от АБВ искаме да попитаме как е възможно да се строи в планина Витоша? Презастроиха Черноморието, големите градове, в момета тръгват да се строят жилищни комплекси в самите планини“, обръща внимание Колев.

Ние ще искаме среща с кмета на „Панчарево“, ще искаме среща със столичния кмет, с гл. архитект. Интересен въпрос е къде са природозащитниците, зелените организации. На мен това ми прилича на анархия“, коментира още той.

Според него не по-малко интересен въпрос е възложителят, който се казва Николай Найденов. По думите му би било интересно на обществеността откъде са средствата за такъв мащабен строеж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари