Христо Иванов: Предложението за ротационно председателство на НС не се прие

0
След като не може в една личност да се събере доверието, то да се разпредели упражняването на властта, смята той
След като не може в една личност да се събере доверието, то да се разпредели упражняването на властта, смята той Видео: NOVA

След като не може в една личност да се събере доверието, то да се разпредели упражняването на властта, смята той

Не е предмет на консенсус образуване на мнозинство около нов вариант. Ние предложихме различни версии на ротационно председателство на НС, но това не беше прието. Това каза след края на Председателския съвет лидерът на "Демократична България" Христо Иванов, предава NOVA.

По думите му ще се изслушат правилата и ако по тях има предложения, ще се изговорят публично. "След като не може в една личност да се събере доверието в толкова разпарчетосан парламент, то да се разпредели упражняването на властта. Това не се възприе като база за консенсус. Затова влизаме в зала и всеки прави номинации отначало. Не е обсъждано ново удължаване на пленарното заседание", заяви още той.

За втори ден депутатите не могат да изберат председател на НС. Кандидатурите си вече оттеглиха ПП и ГЕРБ, така единствени кандидати за поста останаха Петър Петров от "Възраждане", Йордан Цонев от ДПС и Кристиян Вигенин от БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари