Христо Иванов: Борисов се прави на почетния председател на ДПС

0
Страната е пред поне три кризи и трябва да има управление, смята Христо Иванов
Страната е пред поне три кризи и трябва да има управление, смята Христо Иванов Снимка: БНТ

Страната е пред поне три кризи и трябва да има управление

Това коментира по Дарик радио председателят на парламентарната група на “Демократична БългарияХристо Иванов.

Ние не искаме избори, нека да е ясно", заяви Христо Иванов

По думите му за сложната парламентарна конфигурация в момента ще бъде предизвикателство да преодолее различията. 

Мнозинството от хора, които искат промяна в България, избраха да възложат реализирането на тази промяна на “Има такъв народ”. И ние затова казваме - готови сме, ако ни бъде поискана подкрепа, защото подкрепа се иска, да влезем в много сериозен и отговорен разговор за това как си представяме тази промяна", заяви Христо Иванов.

Той предупреди за опасността, ако втората политическа сила не състави кабинет, да се формира едно “ентусиазирано мнозинство от оставащите, които не искат да отидат на нови избори” и напомни, че големият въпрос е дали може да се свърши работа.

Попитан за коментар на поведението на премиера в оставка Бойко Борисов, който посочи Даниел Митов за кандидат за министър-председател на ГЕРБ, Христо Иванов каза, че Борисов се прави на почетния председател на ДПС.

“В момента Борисов се опитва да си изгради възможността да влезе в ролята на почетен председател ала д-р Доган”, каза Иванов и посочи, че това се вижда през няколко хода, включително през “изтикването” на преден план на Даниел Митов.

Борисов има дълъг опит на успешно подбиране на хора, които нямат силен политически характер. Местоблюстители се наричат - хора, които слага на място, от което не иска да се откаже, и за които знае, че са сламени хора, на които той знае как да им натиска копчетата. Борисов е един от най-добрите търговци на човешки души в огромния бардак, в който е превърната българската политика”, коментира Христо Иванов.

Той посочи редицата говорители, които в момента защитават личността на Борисов по начина, по който на Росенец Ахмед Доган докара хора да отбраняват лятната му резиденция. 

“Тези хора в момента са едни заложници на Борисов, трябва да се гънат и по всякакви бръшлянови начини да се опитват да обясняват нетърпимостта към това, че в българската политика продължава да има един човек с тези чекмеджета, с тези речи. Борисов няма речи, той има една-единствена политическа реч в кариерата си - онзи запис, в който той обяснява политическата технология на опростачването, в който казва “Правя се на прост и ми е лесно”, добави Христо Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари