Христо Хинков: Ще подам оставка, ако данните в одитния доклад са измислени

0
Опитвам се да намеря истината и да защитя справедливостта и закона, заяви министърът на здравеопазването
Опитвам се да намеря истината и да защитя справедливостта и закона, заяви министърът на здравеопазването Снимка: БТА / архив

Опитвам се да намеря истината и да защитя справедливостта и закона, заяви министърът на здравеопазването

Сложното, което правя, е, че се опитвам да намеря истината и да защитя справедливостта и закона. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков.

Той заяви, че му е трудно да каже точно каква е нанесената щета от управлението на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров. „За мен е необяснимо колко много се политизира този случай. Тук става дума за конкретни нарушения на обществените поръчки. Създаде се такъв проблем, че дори беше заплашено приемането на бюджета“, каза здравният министър пред БНТ, предава БГНЕС.

Той посочи, че финансовата щета не е това, което се описва от директора. „Финансовото състояние на „Пирогов“ отдавна се знае, че не е добро. Теглени са големи заеми, които да занулят дългове към определени кредитори, но тези кредити трябва да се погасят. Има нарушение на Закона за обществените поръчки от директора на „Пирогов“, няма нищо лично. Ако не бях го направил, щях да бъда преследван от закона“, заяви проф. Хинков.

Той подчерта, че, ако се установи, че данните в този одитен доклад са измислени от експертите, които са го писали, ще си подаде оставката. „Но не мога да си представя, че те са измислени. Има документи, подадени до ГДНП, които показват сериозни нарушения“, добави проф. Хинков.

За около 8 месеца ще бъдат проверени основни болници, които са с държавно участие. Това е текущ процес, не са насочени към конкретни директори, каза още здравният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари