Христо Грозев: В списъка с 620 руски шпиони има българска връзка

0
Това са хора, които общуват с българския военен съюз „Левски”
Това са хора, които общуват с българския военен съюз „Левски” Видео: NOVA

Той коментира и своя списък със 160 души

При първо прочитане в списъка с 620 действащи руски шпиони, разпространен от военното разузнаване на Украйна, няма хора в България. Има обаче връзка със страната ни - хора, които общуват с българския военен съюз „Левски”. Това каза изпълнителният директор на разследващото издание Bellingcat Христо Грозев в „Здравей, България” по NOVA.

Става въпрос за доста разширен списък от хора, които са регистрирани на основния адрес на ФСБ. Доста разнороден списък. Няма само хора, които се занимават с шпионски действия в чужбина. Има и такива, които си работят от Москва. В него виждаме много стари познайници, свързани с екипа, който отравя политици в Русия. Такива, които са общували често с Константин Малофеев. Има и такива, които общуват с българския военен съюз „Левски”. Това е една българска връзка”, добави той.

Самият Грозев също е изготвил списък със 160 души, които са от Пета служба на ФСБ и тяхната цел е да създават дестабилизация в бившите страни на Съветския съюз. „По някой път излизат от този диапазон и влизат в някои бивши Социалистически страни. Това са руски бизнесмени или членове на посолството - трети или четвърти секретар. Има трима български граждани, които общуват много често с тази група. За едно от имената имаше и дела срещу него, награждавано е и пътува често до Русия”, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари