Христо Гаджев: Украйна ще получи от нас оръжия, които ще защитят от дронове градовете ѝ

1
Гаджев беше категоричен: Правим го, защото трябва да подпомогнем страната на жертвата
Гаджев беше категоричен: Правим го, защото трябва да подпомогнем страната на жертвата

Гаджев беше категоричен: Правим го, защото трябва да подпомогнем страната на жертвата

Предоставяме на Украйна военна помощ, която ще помогне за защитата от дронове на украинските градове. Това заяви в NOVA председателят на Комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Той коментира и излъчването в социалните медии от депутати от ПГ на БСП на закритото заседание на НС. "Заседанието на НС за военната помощ за Украйна беше закрито, защото приложенията към Проекта за решение към ратификацията са с гриф „класифицирана информация”. В комисия разглеждахме приложенията в детайли. Това беше логиката и на заседанието, но се оказа, че депутатите в зала нямат намерение да обсъждат по същество предложенията, които са на вниманието на парламента и решиха да направят сценка. Затова и впоследствие заседанието беше открито".

„Това беше изключително безотговорно от колегите, които излъчваха закрито заседание, в нарушение на всички правила. имаше от други ПГ депутати, които бяха против подобно нещо, защото искаха да обсъждат по същество приложенията, но не можаха да се изкажат, защото заседанието се излъчваше онлайн”, подчерта той.

Според Гаджев решението да дадем оръжие на Украйна е закъсняло. „Повечето страни от ЕС и страни от НАТО вече предоставят помощ на Украйна, защото тя е жертва на агресия. Терминът, че небето над България остава защитено, след решението да предоставим оръжия на Киев, означава, че не сме дали оръжия, които биха намалили българските способности да защитаваме и териториалната цялост и въздушното пространство над България”, подчерта той.

Депутатът беше категоричен, че не предоставяме военна помощ, за да „правим мили очи пред други страни и това не е начин да се покажем пред нашите съюзници и партньори”. „Правим го, защото трябва да подпомогнем страната на жертвата. Ние предоставяме оръжия, които ще подпомогнат защитата от дронове на украинските градове. Това е нещо от изключителна важност за тях”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Христо манкой-си, като искаш,...
    Идиот си, баце, еша си нямаш! Ма си и проз, и не четеш - баба Меркел ти каза в прав текст, че евроджендърията никога, повтарям за такива идиоти като тебе, НИКОГА, не е мислила да изпълнява "Минските съглашения"! Та кой казваш е агресор? Май фащ, ЕС и усрайна! Обаче! Идиотите като вас, с мозъчец без НИТО ЕДНА гънка, като как да вникнат в прочетеното? Но "Видов ден" иде, къде ще се дяваш тогава, евроджендърче недоклатено? Анатема за тебе и такива подобни! Анадънму!
  • 6
    3
    Sтанко
    EEEh, народе, народе... какви муцуни те управляват, народе...Заслужаваме ли си съдбата и упражненията ще свършат ли най-сетне??? На тва лапе, дето му шарят очите като на циганка във чужда къща, думите са му поднесени в устата. Като гарванчета повтарят едни и същи мантри по всички медии. Това ли заслужаваме, народе???
  • 5
    2
    ............
    Този умнокрасив младеж някога държал ли е пушка, или е обслужвал само своята? Дупетат!
  • 8
    1
    123
    а нещата от изключителна важност за нсшия народ какво направихте ? колко ходове предприехте срещу демографската тотална катастрофа ? колко умни деца задържахте тук ? колко Българи върнахте от чужбина. вие сте долнопробна продажна чуждопоклоническа сган. за всяко ваше извращение сметката идва при народа. ние сме свръх бедни и корумпирани, не сме Холандия или Белгия, не можем да си позволяваме помощи. да пукнете до един дано.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари