Христо Белоев: В Русенския университет залагаме на зелените технологии

0
Ние гледаме напред, в перспектива по какъв начин да конструираме нашите специалности, за да сме полезни
Ние гледаме напред, в перспектива по какъв начин да конструираме нашите специалности, за да сме полезни

Не само в специалност „Екология“, но и във всички други залагаме на зелените технологии

Това заяви акад. Христо Белоев, ректор на Русенския университет "Ангел Кънчев", по време на дискусията „Как да опазим природата“, която се провежда днес в пресклуба на Българската телеграфна агенция (БТА) в Русе. Събитието е част инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която се изпълнява с подкрепата на Европейския парламент.

"Ние гледаме напред, в перспектива по какъв начин да конструираме нашите специалности, за да сме полезни, да гледаме в бъдещето и да търсим конкретни решения", посочи Белоев.

Той коментира, че тъй като транспортът е един от най-големите замърсители на въздуха, в университета се разработват два автомобила - единият с електрическа батерия, другият с водородна клетка. С проектите за двата автомобила от висшето учебно заведение участват в международно състезание "Шел Еко Маратон" и проучват въпроса за декарбонизацията.

Можем във всяко едно направление да търсим екологичното измерение, отбеляза още ректорът на Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    1515151515
    Хеликоптерът идва само веднъж. Втори път няма. Защо толкова се лакомиш? Защо?
  • 4
    6
    БЕЛОЕВ ОТ ЛОЕВ,КАТО БЕЛО-ЛОЕВ
    КРИВА, ГРОЗНА ,ЛИГАВА, ПРОСТА, ДЕБЕЛА И ЧЕТВЪРТИТА ТИКВА КАТО НА ВСЕКИ КОМУНЯГА...КАКВА Е ТАЯ МУЦУНА?? АУУ,"УЧЕНИЯТ ЕЛИТ" НА РУСЕТО,ХАХХА...ТАЯ ЛИ СБЪРКАНА МУЦУНА,ТОЯ ЛИ ПОДМАЗВАЧ?? НЕ ЗНАЕ КАК СЕ ХВАЩА МОТИКАТА,А Е ТОЧНО ЗА НЕЯ,ЗА МОТИКАТА,ГИДИ КВАЗИМОДОТО,ГИДИ ЛЕКЕТО КУХО..УЧЕН НА МАЙКА СИ У ТРЪТКАТА,ЗАРАД ЕЙ ТАКИВА "УЧЕНИ" ПРОСТАЦИ И ГЪЗОЛИЗЦИ БЪЛГАРИЯ Е НА ТОВА ПОСЛЕДНО ДЕРЕДЖЕ,ЕДНА ФАСАДА НА ДЪРЖАВА,ПРЕПЪЛНЕНА ОТ КУХИ,ПРОСТИ И НАГЛИ ВРЪЗКАРИ И ПОДЛОГИ!!! ДА ГО ДУХАТЕ !!!
  • 10
    5
    До Н.Ц.В.
    За благодарност "павликенският цървул" направи сина на Кондю Андонов доцент в "нашия университет", разбирайте "феодалитет", в катедрата на кинезитерапевтите. Това е комунистическото братство - от поколение на поколение.
  • 14
    4
    Ти на кой свят си
    Ха-кадемик Билюев, зелените неща са в главата ти. Обърна университета на бетер селска гимназия, нарои един куп псевдохабилитирани твои авери, инсталира суматати и семейства в тази сграда на топли и хубави местенца и станаха доктори, доценти и професори, синчето и снахата уреди, съпругата работи на две крачки от кабинета ти, само дъщерята не можа тук да уредиш щото е в Германия, напълни не джоба, а колата си с пари, без да полагаш усилия те пишат много твои подчинени в публикации в области от които хабер си нямаш, обиколи азиатските страни с пари на университета, демек държавни пари. Защо не стана доктор хонорис кауза, например, в Германия, Австрия, Франция, Англия, а в Казахтан, Азърбейджан и какви ли не ...стан. Първа дружка си на Мумията от Бяла - П. Н. Ха да свършва този твой мандадат, запазен ти от светлата твоя другарка Велизара Пенчева, и да се махаш, че омръзна на целия град.
  • 14
    3
    Н.Ц.В.
    Под вещото ръководство на тоя павликенски цървул ,домъкнат в Русе от Кондю Андонов, в ''нашия университет'' не остана нищо академично ! В това отношение има само : ''Жалки останки от славно минало '' ! Ха върви си бе господин ''АКАДЕМИК'',та да се очовечи ВУЗа !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари