Християн Мицкоски: Тези 173 българи, които гласуваха на изборите, не са истинския проблем

1
"Истинският проблем е, че в Охрид имаше класически пример за асимилация, чрез българският културен клуб "Цар Борис II", заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ
"Истинският проблем е, че в Охрид имаше класически пример за асимилация, чрез българският културен клуб "Цар Борис II", заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Снимка: ВМРО-ДПМНЕ

"Истинският проблем е, че в Охрид имаше класически пример за асимилация, чрез българският културен клуб "Цар Борис II", заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ

Основната опозиционна партия в С.Македония - ВМРО-ДПМНЕ, в която има 44 депутати, няма да подкрепи промяна на Конституцията на РС Македония и вписването на българите в нея.

"Не е проблем вкарването на тези 173 или 175 българи, които гласуваха на последните предсрочни парламентарни избори. Това не е проблем. Истинският проблем е, че в Охрид имаше класически пример за асимилация, чрез българският културен клуб "Цар Борис III". Преди това в Битоля имаше клуб "Ванчо Михайлов", заяви лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, пише Сега. Часове преди това в Охрид бе открит българския клуб "Цар Борис III".

"Първият документ, който стана публичен, след юлските събития /френското предложение за започване на преговори на РСМ за ЕС/ е връщане в 11-ти век. Говорим за Царството на Самуил, за Кирил и Методий, за Климент и Наум", каза още Мицкоски и добави: Нито веднъж не чух от страна България да се говори за сегашното състояние на нещата.

"Да говорим за интерконектора между РСМ и България - между Петрич и Струмица. Да кандидатстваме за общи проекти за пътната инфраструктура. Когато ще преговаряме за тези неща и когато от другата страна ще има ясна позиция, че няма да се занимаваме с история и че историята няма да е пречка за интеграцията на Македония, тогава може да преговаряме", каза още Мицкоски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    Македонците са българските украинци. За тях няма нищо свято, няма истина, няма благодарност! Дай им да просят и да си отварят устата. Време е да обявим българските паспорти на граждани от Македония за невалидни и да прекъснем дипломатическите си отношения. Не ни трябват! Ние им трябваме!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари