Хранителните отравяния най-често се причиняват от млечни продукти

0
Основните принципи на терапия при всяко отравяне - това е приемът на сорбенти, от най-простите, като активен въглен, до по-сериозни лекарства
Основните принципи на терапия при всяко отравяне - това е приемът на сорбенти, от най-простите, като активен въглен, до по-сериозни лекарства

Хората могат да получат хранителни натравяния от всякакви храни и напитки, ако са с лошо качество или са развалени

Най-често обаче това става с млечните продукти, тъй като те имат много ограничен срок на годност, информира Агенция КРОСС.

Ако тези продукти не се съхраняват правилно и температурният режим не се поддържа, това е добра среда за развитие на бактериална флора: изварата, заквасената сметана и други производни на млечните продукти могат да доведат до хранително отравяне", казва гастроентерологът Марат Зинатулин.

Гастроентерологът обяснява, че можете да се получи алкохолна интоксикация, дори при консумиране на качествен алкохол, но в големи количества - тогава ще има всички симптоми на отравяне: гадене, повръщане, диария, загуба на съзнание и дори смърт, пише БГНЕС.

В същото време, ако метиловият алкохол навлезе в тялото, етиловият алкохол ще бъде противоотрова, тоест оказва се, че висококачественият алкохол ще помогне в тази ситуация, подчертава Зинатулин.

Лекарят посочва основните принципи на терапия при всяко отравяне - това е приемът на сорбенти, от най-простите, като активен въглен, до по-сериозни лекарства.

Освен това в никакъв случай не трябва да се спира повръщането и диарията, тъй като по този начин тялото се освобождава от токсините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари