Хотелиер ще съди държавата: Не ми платиха за украинските бежанци

0
Това е единственият начин да си получа парите, категоричен е Стоил Далевски
Това е единственият начин да си получа парите, категоричен е Стоил Далевски

Това е единственият начин да си получа парите, категоричен е Стоил Далевски

Хотелиер ще съди Министерството на туризма заради неизплатени пари за настаняване на украински бежанци. Бизнесменът твърди, че от 7 месеца не е получавал никаква помощ от държавата, предаде Bulgaria ON AIR.

След избухването на войната в Украйна Стоил Далевски приема в хотела си в София украинци, избягали от бомбите. Настанява майки с деца. Приема ги гостоприемно, с идеята да помогне на хора в нужда. Сега Стоил иска да съди държавата, защото не е получил средствата, обещани за настаняване на бежанци.

"Нямаме никакво адекватно обяснение какво се случва с нашите пари, които държавата ни дължи, по-точно Министерството на туризма. Нямаме обяснения, седем месеца имаме забавяне на плащането, започваме да имаме дългове към НАП, нямаме възможност да си покриваме текущите разходи на хотелите. Банките не ни чакат, разходите не ни чакат, нещата са зле, тъй като държавата ни дължи на нас пари", обяснява Далевски.

Това е и причината да се откаже твърде рано от втората програма за настаняване.

"Участвах един месец, защото виждах, че още от първата програма парите не са ми изплатени. Виждах накъде отиват нещата, прекратих да настанявам украински бежанци. От първата програма май месец не ми е платен целият", казва Далевски.

Като Стоил има над 100 хотелиери, които още чакат парите за бежанците. Затова хотелиерът предприема мерки срещу държавата.

"Длъжен съм да ги съдя, защото явно това е единственият начин да си получа парите, които безспорно ми се дължат. Едни и същи украинци са били при мен от самото начало до края, в началото плащаха, после - не", смята мъжът.

Заради объркване или по друга причина, Стоил няма да настанява други бежанци, въпреки желанието му да помага.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    хм
    Йосифе, много си неграмотен бе , мангал
  • 7
    1
    Йосиф
    а, ти какво си помисли ? че ще събереш туфа наглеци и курви от улицата от кол и въже и държавата ще те позлати за това ? тупа мутра. (не че има умни мутри) две мутри се срещнали с модерните си беемвета на улицата и слезли да се поздравят насред улицата: абе Зарко, щ'о си с презервативи на краката, попитал Митьо ? абе мани, чух, че от педали се хващало СПИН.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари