Хората с изтекли ТЕЛК решения все още очакват забавените си пенсии

1
Омбудсманът настоява за мерки, за да бъдат изплатени всички забавени суми
Омбудсманът настоява за мерки, за да бъдат изплатени всички забавени суми

Омбудсманът настоява за мерки, за да бъдат изплатени всички забавени суми

За хаос с изплащането на пенсиите на хората с изтекли ТЕЛК решения, чието преосвидетелстване се е забавило не по тяхна вина, алармира омбудсманът.

Диана Ковачева настоява за мерки, за да бъдат изплатени всички забавени суми, предава bTV. Промените, които правят възможно действащото ТЕЛК решение да се удължава автоматично в случай на забавяне от страна на комисиите, беше обнародвано на 25 януари.

„Когато разбрах, че няма да ни спират пенсиите се успокоих малко. Че поне до април няма да седим така. Изчаках февруари дали ще имам превод. Естествено, нямах. Всички такива като мен са в тотална безизходица“, оплака се Атанас Чапкънски.

„Аз си позволих да се обадя в НОИ. Оказа се, че имат проблеми, но през март всички ще си получат пенсиите. Щом, като е казано нещо, че ще бъде прието, е трябвало да бъде с предварителна подготовка“, заяви Веска Събева.

От НОИ обясниха, че информацията за хората с изтекли ТЕЛК решения, поискали преосвидетелстване, е получена от здравното министерство на 13 февруари и пенсиите ще бъдат изплатени през първата половина на март.

Преди минути от ведомството казаха, че са подали списъците към НОИ в срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари