Хората обичат да четат булшит писания за плацентата

0
Много неща се изписаха за нея, които нямат абсолютно никакво значение
Много неща се изписаха за нея, които нямат абсолютно никакво значение

"Здравейте приятели, колеги, пациенти,

Тези дни във всички видове медии излязоха много мнения, коментари и рецепти за приготвяне, консервиране и лична употреба на плацента. Едва ли не, да кунсумираш плацента се оказа някакъв вид “висша наука”.

Да, плацентата е изключително ценен продукт, богат на стволови клетки, които даряват живота, но и там се натрупват много токсини от метаболизма на бебето. Освен това плацентата има и защитна функция, която предотвратява проникването на някои вредни вещества от кръвта на майката в тази на плода, понякога е инфектирана с вируси и бактерии, които са опасни. Понякога може да се изроди в карцином. и т.н и т.н.

Но

хората обичат да четат булшит писания и да вярват в истории за посаждане на плаценти и поникване на дървета от тях.

Може би защото научната литература е по-трудна за смилане, а и липсата на магии я прави по-скучна. Може би…

Тъжно е, обаче, че толкова много материали излязоха за плацентата, за това, че агресивният тип, пребил колегата д-р Гагова бил генетик по образование и т.н., все безполезни неща, които НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.

Това, което ИМА значение е, че имаме агресивен тип, който освен всичко друго е толкова жалък, че си избива комплексите върху жени.

Това, което ИМА значение е, че имаме нагласата да оправдаваме подобни постъпки, защото ТОЙ бил еди какъв си, или еди кой си!!!

Това, което ИМА значение е, че дори се търси вина в пострадалата колежка д-р Гагова, която няколко минути преди това е изродила детето му!!!

Това, което ИМА значение е, че не се мисли как да се помогне на пострадалата колежка!

Това, което ИМА значение е, че, за съжаление, това не е изолиран случай и трябва да се помисли как да се помогне на тази система!

Хубав ден от мен".

Автор: Д-р Антон Баев, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари