Хората масово купуват Ивермектин от аптеките

6
Лекарственият продукт се радва на огромен интерес в стотици аптеки в цялата страна
Лекарственият продукт се радва на огромен интерес в стотици аптеки в цялата страна

Лекарственият продукт "Хювемек", съдържащ активното вещество ивермектин, се радва на огромен интерес в стотици аптеки в цялата страна.

Това се случва броени дни след като Изпълнителната агенция по лекарствата разреши свободната продажба на препарата. Лекарството има изключителен ефект при използването му на ранна фаза на лечение след заразяване с коронавирусна инфекция.

Притежателят на разрешителното за употреба на "Хювемек" е "Хювефарма" ЕООД. В края на миналия месец компанията обяви, че е извършила мащабно клинично проучване за използване на ивермектин при лечение на COVID-19. Това е първото многоцентрово, рандомизирано, двойно сляпо, плацебо-контролирано Фаза 2 изследване на територията на Европейския съюз, като тестовете са извършени в периода май-октомври 2020 г. Проучването е стартирано веднага след първите съобщения за установен in-vitro ефект на ивермектина срещу вируса SARS-COV-2 през април 2020 г.

Има данни, че ивермектинът блокира проникването на транспортния протеин на вируса в ядрото на клетката и затруднява мултиплицирането му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари