Хора заплашват да блокират жп линията София - Варна заради безводие

0
Хората са обявили днес в 10:00 часа гражданско неподчинение и протест
Хората са обявили днес в 10:00 часа гражданско неподчинение и протест

Хората са обявили днес в 10:00 часа гражданско неподчинение и протест

В навечерието на Коледа – хора стоят близо месец без вода и то за пореден път. Жителите на великотърновското село Бутово се вдигат на бунт заради хроничното безводие. Дори и по това време на годината, когато има повече валежи и снеготопене, чешмите в селото са сухи. В Бутово има и заселници от други държави, които не разбират, защо в 21 век населено място в Европейския съюз няма вода.

Хората са обявили днес в 10:00 часа гражданско неподчинение и протест. Те са готови да блокират жп линията София - Варна. Превантивно в селото има и засилено полицейско присъствие.

След като в населеното място се разбрало, че екип на национална телевизия ще бъде на място, изненадващо в сряда водата била пусната.

„Интересно е откъде и как дойде водата. Тази сутрин вода също имаше. Проблемът с безводието не е от сега. Той е от година и не знаме защо не се решава”, сподели в ефира на „Здравей, България” по NOVA жителка на селото.

По думите ѝ водопроводната мрежа е много стара, но това не е оправдание. „Искаме независима комисия, която да направи обход на терена и да установи откъде идват проблемите”, подчерта тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари