Хитовете на АББА ще огласят Летния театър в Русе

0
Хитовете на АББА ще огласят Летния театър в Русе

Лятно турне на Русенската филхармония с "Класиката среща АББА" и с "Оставаме с песните на Борис Карадимчев" ще се състои от 11 до 16 юли, съобщиха от Държавната опера в Русе.

Хитовете на АББА ще огласят Летния театър в Русе на 11 юли, Варна - на 12 юли, Добрич - на 13 юли и Бургас - на 14 юли, а "Оставаме с песните на Борис Карадимчев" - концерт в памет на големия български композитор, с участието на звездите на българската популярна музика, ще бъде представен в Бургас и в Русе - съответно на 15 и на 16 юли.

В концерта "Класиката среща АББА" най-известните песни на популярната шведска група АББА ще прозвучат в изпълнение на германските певици Илона Герулат и Даниела Щингел, рокгрупа и Русенската филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

Концертът "Оставаме с песните на Борис Карадимчев" ще припомни на многобройните почитатели на мелодичната българска песен за един от нейните най-талантливи създатели.

В специално оркестрираните за голям симфоничен оркестър изпълнения, под диригентството на Григор Паликаров, ще участват Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Васил Петров и Орлин Павлов, както и концертмайсторът на Софийската филхармония Калина Христова. Водещ ще бъде Стефан Рядков, отбелязва БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари