Хипермаркет в Русе въведе каси за самообслужване

22
На разположение е служител, който при нужда обяснява как функционират устройствата
На разположение е служител, който при нужда обяснява как функционират устройствата Видео: Русе Медиа

Хипермаркет „Едеа“ стана първият в Русе, в който вече функционират каси за самообслужване.

Магазинът в Мол-Русе разполага с няколко устройства, които улесняват максимално клиентите при заплащането на покупките.

Нововъведението е с цел да бъде по-лесно, по-ефективно и по-бързо обслужването,да не се получава натрупване на касите, които работят с касиери, а да може хора, които бързат, да си платят сами покупката. Идеята е взаимствана от нашия собственик, който при пътуване в чужбина е видял такъв магазин и е бил впечатлен от функционалността на тези устройства“, обясни Ива Павлова, управител на хипермаркет „Едеа“-Русе, цитирана от Русе Медиа.

Първоначално касите са били в тестов период, за да се изчистят евентуални технически грешки, а от две седмици вече работят нормално за клиентите. Тъй като в Русе пазаруват и чужденци, има меню и на английски език. На разположение е служител, който при нужда обяснява как функционират устройствата.

Плащането на касите за самообслужване става както на обикновена каса – на самия монитор е обяснено дали ще се плаща с карта или в брой, като машината връща ресто. Издава се касова бележка, която при напускане на касовата зона се сканира и позволява да се напусне.

Клиентите са доволни, за тях е функционално, много по-бързо става обслужването, не се налага да се чака на опашките и впечатленията са много добри и позитивни. Възрастните гледат малко по-скептично, но младите дори нямат нужда от консултация, директно отиват и извършват самообслужването на касата“, казва още Ива Павлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари