Хиляди русенци се стекоха на ралито в Русе

3

Хиляди русенци и почитатели на високите скорости се събраха и през втория ден на откритата надпревара "Писта Русе".

Интересът бе изключително голям, поради което местата за зрители бяха заети още в ранните часове на състезанието, а много ентусиасти потърсиха нестандартни места за наблюдение, информира ТОП НОВИНИ. 

 

Състезанията бяха открити от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в компанията на организаторите.

Стоилов увери, че Община Русе ще продължава да подкрепя автомобилния спорт в града, за да може да се развива и утвърждава. Кметът благодари на организаторите, в лицето на Росен Даскалов, и им пожела да продължават да работят усилено за това рали състезанието да се разраства и да се превърне във водеща спортна атракция в Русе

 

 

Надпреварите ще продължат до 18:30 днес, и ще включват състезания в затворен маршрут, демонстративно шоу, както и голямата атракция - състезанието "Grand Prix Ruse 2016".

Почитателите на моторспорта имат възможността да покарат картинг на изградената открита картинг писта. Освен нея, те ще се радват на дрифт шоу и на мотоциклетен парад, с участие на русенски мото клубове. 

Почти 40 години „Писта Русе” заема значимо място в спортния календар на Русе и е важно мероприятие за автомобилния спорт в България. Събитието се посещава от почти 30 000 зрители, любители на високите скорости, и десетки авто-пилоти от всички рангове.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари