Хиляди патрони с райски газ са открити в Пловдив

0
Съвместната операция е проведена от Икономическа полиция, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална здравна инспекция
Съвместната операция е проведена от Икономическа полиция, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална здравна инспекция Снимка: МВР

Съвместната операция е проведена от Икономическа полиция, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална здравна инспекция

Акцията е осъществена 5 февруари след получена първоначална информация в отдел „Икономическа полиция“ към областната дирекция на МВР, че от склад в Северната промишлена зона в Пловдив се извършва търговия с диазотен оксид – т. нар „райски газ“. За проверка на сигнала е формиран екип с участие и на представители от ОДБХ и РЗИ и на обекта са предприети необходимите действия Изяснено е, че помещението се стопанисва от дружество с предмет на дейност специализирана търговия на едро с други хранителни стоки, но без регистрация в Агенцията по храните съгласно действащото законодателство. За това нарушение от ОДБХ е връчена покана на единия от управителите за съставяне на акт. Издадено е и разпореждане за възбрана за реализация /продажба/ на откритите над 9600 флакона и около 30 хиляди патрона с диазотен оксид с различни аромати, поради липса на етикети на български език съгласно Регламент № 1169/2011 г. на Европейски съюз, съобщават от МВР.

За нередностите от двете компетентни институции са изготвени и съответните констативни протоколи. При инспекцията в склада са намерени и около 50 хиляди латексови балони, с най-вероятно предназначение за пълнене с райски газ. В тази връзка разследващите от отдел „Икономическа полиция“ продължават проверката за изясняване на произхода на стоката – кога и с какви документи е внесена на територията на България. След приключването й, материалите ще бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

ОТ полицията припомнят, че диазотният диоксид е предназначен единствено за влагане при производство на сметана за сладкарската промишленост, а не за лична употреба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мали
    Щом са патрони ги даваите веднага в помощ на шибаните украински псета,да си ги ползват за въздушните пушки🤣🤣
  • 2
    1
    фенката на Путлерчо
    Кумунягата Гергоф ги е подготвил за моГилизирани рушлямцета на фрона, че много са се гипсирали как ги унищожават нашите украински братя! Ще дишат и ще се радват като биват избивани гнусните окупатори! Героям Слава! АМИН!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари