Хеликоптер с туристи се разби близо до Еверест

0
Шестима души загинаха при инцидента
Шестима души загинаха при инцидента Снимка: АР

Шестима души загинаха при инцидента

Шестима души загинаха, след като хеликоптер с чуждестранни туристи катастрофира днес близо до връх Еверест в Непал, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

По-рано днес за катастрофата на хеликоптера, катастрофирал в местността Ламаджура, съобщи Асошиейтед прес. Той се е връщал тази сутрин от столицата Катманду, след като закарал петимата туристи на обиколка край най-високият връх в света. Туристите на борда са били мексиканци, а пилотът на самолета - непалец.

Очевидец заяви, че хеликоптерът се е разбил в обрасъл с храсти склон.

Служител на летището каза, че е трябвало маршрутът на хеликоптера да бъде променен заради влошаване на времето. През сезона на мусоните полетите често се отлагат или маршрутите им се променят заради проливни дъждове.

"Хеликоптерът излетя при добри условия на времето", каза говорител на авиокомпанията, която притежавала хеликоптера.

"Времето не беше лошо. Не можем да кажем какво е причинило катастрофата. Това трябва да бъде разследвано", допълни той.

Сезонът за туризъм и алпинизъм приключи през май с настъпването на дъждовния сезон и туристическите полети до планините са по-редки по това време на годината, тъй като видимостта е лоша, а метеорологичните условия стават непредсказуеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари