Хасан Адемов: Хората не спазват мерките, защото ги предлага правителство без доверие

1
От ДПС имат своите предложения, които засягат най-вече пенсионната система, където ще настояват за справедлив подход
От ДПС имат своите предложения, които засягат най-вече пенсионната система, където ще настояват за справедлив подход Видео: Канал 3

Контролът на пандемията трябва да идва от предложенията на Националния оперативен щаб

Пандемията продължава да е №1 политическа тема у нас и по света, но няма и как да е иначе, когато толкова много хора продължават да губят живота си, въз основа на решенията, които се взимат от управляващите. Д-р Хасан Адемов от ДПС е на мнение, че хората не спазват предлаганите мерки, защото виждат, че те не идват от експертите, а от правителството, което отдавна е изгубило доверието им. Той коментира темата по Канал 3. 

Хората не вярват на мерките, които се предлагат, защото ги предлага правителството. А вие знаете какво е доверието към правителството. Знаете и колко време продължават протестите. Националният оперативен щаб (НОЩ) е този, който трябва да предлага мерките, а правителството да ги прилага. На практика никой не е виждал този прословут план, за който толкова се говори. Ако разчитаме само хората да спазват тези мерки, тогава ще отчитаме резултатите, които виждаме и сега“, каза Адемов.

Народният представител заяви категорично, че всяко едно икономическо последствие може да бъде преодоляно, защото няма събитие, което тотално да унищожи една икономика. Затова той е на мнение, че човешкият живот трябва да бъде поставен отново най-високо, но вижда, че управляващите стъпват плахо около един или друг бизнес, защото ги е страх той да не се обърне срещу тях на предстоящите избори.

Даваме изключително лош сигнал към хората, които сега започват да се осигуряват, защото сякаш им казваме, че с политическо решение пенсията ще е такава, а не, според осигурителния им принос към бюджета“, продължи Хасан Адемов по отношение Бюджет 2021, който предстои да бъде гласуван.

От ДПС имат своите предложения, които засягат най-вече пенсионната система, където ще настояват за справедлив подход. От движението искат хората да получават компенсации на база приноса им към държавния бюджет, а не ежегодно размерът на пенсията да се определя само с политически решения.

От ДПС дълги години сме били привърженици на ДДС, което да бъде в рамките на 20%. Но минаха доста години и е време да помислим дали не можем да се възползваме от диференциация. Защо, например, за лекарствата да не ги намалим, а за виното и бирата да е по-ниска? Когато искаш да направиш големи промени в данъчния модел, трябва да спечелиш доверието на избирателя и предварително да си заявил намеренията си. Но, когато си в опозицията, това няма как на практика да се случи“, каза още Адемов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари