Хандбалистките на Бяла отпаднаха от евротурнира

0
Момичетата на Виктория Жосан не успяха да се преборят с гръцкия Анагениси Арта
Момичетата на Виктория Жосан не успяха да се преборят с гръцкия Анагениси Арта Видео: Русе Медиа

Момичетата на Виктория Жосан не успяха да се преборят с гръцкия Анагениси Арта

Хандбалистките на ХК “Бяла“ не успяха да се преборят с гръцкия Анагениси Арта във втория си мач от турнира за Купата на Европейската хандбална федерация. След като в първата среща вчера двата съперника завършиха наравно – 21:21, днес „белите тигрици“ отстъпиха с 26:32 (15:19) в пълната до край зала „Арена Бяла“ и отпаднаха от по-нататъшно участие.

Двубоят започна равностойно, но постепенно гъркините взеха аванс, който се движеше между 3 и 5 точки. Първото полувреме завърши при резултат 15:19 в полза на гостенките, информира Русе Медиа.

Във втората част момичетата на Виктория Жосан започнаха амбицирани да стопят изоставането си и намалиха разликата до две точки- 17:19. За съжаление на публиката, която горещо подкрепяше беленчанки, „белите тигрици“ допуснаха преднината на гъркините да се увеличи и така мачът завърши 26:32.

За ХК „Бяла“ най-резултатна бе Христина Бабий с 9 гола, а Кристина Иванова отбеляза 4.

Въпреки отпадането от евротурнира ръководството на клуба и кметът на Община Бяла Димитър Славов са оптимисти.

Обещахме, че ще има празници на хандбала в Бяла и мисля, че се получи. Не ни достигна малко психика и устойчивост. Ние сме повече от доволни и се гордеем с нашите момичета. Явно имаме нужда от опит. Благодаря още веднъж и на публиката“, каза Димитър Славов.

Трябва да играем с класни отбори и да взимаме най-доброто от тях. За да станем силен отбор, трябва да играем със силни съперници. Няма как да изградим силен и техничен отбор, когато играем със слаби съперници. Тези загуби ни правят само по-силни. Подобни мачове радват публиката“, каза президентът на ХК „Бяла“ Венцислав Ангелов.

Треньорката на отбора Виктория Жосан е доволна от своите състезателки. „Играта днес ми хареса повече от вчера, въпреки че резултатът не е добър за нас. Ако през цялото време играехме добре в защита, мисля, че резултатът щеше да бъде друг. Участието в евротурнирите е само плюс за нас, защото така отборът расте. Необходимо е да играем повече в подобни турнири. От тези два мача можем да вземем опит и през идната година да покажем други резултати“, каза Виктория Жосан.

Треньорът на Анагениси Арта Стелиос Сейрекидис сподели, че и двата мача срещу Бяла са били трудни. „Вчера бях по-доволен от защитата, а днес – от нападението. Вчера успяхме да останем „прави“ и видяхме слабостите на съперника, което ни даде увереност за днес да покажем на какво сме способни“, каза наставникът на гръцкия тим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари