Хамид Хамид за субсидиите: 1 е равно на 0

0
По-добре никакви субсидии да няма
По-добре никакви субсидии да няма Видео: bTV

"Всяко намаляване на субсидиите под 11 лв. значи, че партиите няма да могат да изпълняват дейността си. Затова 1 е равно на 0." 

Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него аргументът на вносителите е, че едва ли не само те са били обвинявани за субсидиите и затова са решили да се отърват от това бреме.

Когато имаше референдум, на хората не бе обяснено за какво се харчат тези пари. Най-голямото перо е за присъствие в медиите, затова се страхувам, че най-много ще пострадат те от намаляването. Хамид подчерта, че след фиксирането на субсидията на 11 лв. не е имало финансиране на партии от икономически субекти.

В цяла Европа моделът е на финансиране на партиите от държавите, другата възможност е американският модел - там няма таван, но даренията от физически и юридически лица са публични и открити и са след платени данъци. 

По-добре никакви субсидии да няма, но да се отпуши другият модел, каза още Хамид. 

Г-н Пеевски си е на работа, независимо дали е в Народното събрание или не, посочи Хамид. Работата на народния представител не е само в парламента. Сега е по-често в Народното събрание, защото така се налага. ДПС завърши програмата си за ускорено догонващо развитие на България, искаме да започнем да превръщаме тази програма в конкретни законопроекти и г-н Пеевски е активен участник в екипа, за да предлага тези законопроекти. Той има огромен принос и е активен участник в екипите по подготовката, обясни Хамид.

Предложението за намаляване на ДДС не е популизъм, каза още той, защото търсим механизми и гаранции, че това намаляване ще се отрази на джоба на потребителите, а не на фирмите търговци. Вече имахме среща с фармацевтите и те с разчети доказаха, че намаляването на ДДС ще намали цените на лекарствата, каза депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари