Хакери удариха страницата на Община Благоевград

0
Атаката се случи в навечерието на празника на града
Атаката се случи в навечерието на празника на града

Атаката се случи в навечерието на празника на града

Хакери удариха страниците на Община Благоевград и на кмета Илко Стоянов. Това се случи в навечерието на празника на града, като от общината предупредиха, че е възможно в официалните канали да се появят материали, които не произтичат от институцията. Засега това не се случва, но въпреки това компетентните органи за сезирани.

„Много ме е яд, когато такива „таланти”, като тези хакери си дават усилията  да разрушават. Ако този талант, който притежава българина, се вложи в нещо градивно, искам да ви кажа, че наистина нещата тук могат да се подобрят”, каза Илко Стоянов, цитиран от NOVA"Нямам лична кореспонденция в страницата ми като кмет."

В Благоевград подозират, че атаката  е просто злонамерена шега, а реален опит за домогване до лични данни, колкото и трудно за осъществяване да звучи това. 
До този момент страницата се следваше от около 12 000 души и беше един от успешните начини общината да поддържа контакт с жителите. 
Темата коментира в студиото на „Твоят ден” експертът по киберсигурност Любомир Тюлев.

„Хакерите имат различни мотиви, когато тръгват да правя такива неща. Някои от тях го правят само заради показност. Вероятно са искали да объркат празника на града, да не може общината да информира жителите на града за дадени събития”, каза той. Той обясни, че кибератаките при онлайн плащанията стават все по-агресивни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари