"Хъфингтън пост": Посетете България, само защото никой няма да знае къде сте били

0
Мекици, кюфтета и Слънчев Бряг са само част от нещата описани в статия за България!
Мекици, кюфтета и Слънчев Бряг са само част от нещата описани в статия за България!

Мекици, кюфтета, Слънчев бряг и невероятната природа са само част от нещата, които уебсайтът „Хъфингтън пост” е публикувал в статия озаглавена „18 причини да посетите България възможно най-скоро”, цитирана от Бтв.

Статията е насочена към американци, които не са посещавали Балканите, а авторката й Сузи Стрътнър описва България като най-доброто място, от което да започнеш тази обиколка.

Една от главните причини е, че пътуването до и в България е много евтино, пише авторката. „Можете да стигнете до плажове и планини с кратко пътуване със самолет или автобус”.

Черноморският курорт Слънчев бряг, също е изтъкнат като водеща причина. „Танцувате цяла нощ в бар на пясъка и посрещате изгрева с питие в ръка”.

Българската кухня също е намерила място в препоръките: „Това са едни от най-добрите топчета от мляно месо, които ще ядете. Наричат ги кюфтета”. Българските мекици са описани по следния начин: „Само две думи: пържен хляб”.

Природата, безплатните забележителности и лесният достъп до тях също са сред водещите причини.

Българите са описани като изключително гостоприемни: „Те правят всичко възможно да изпитате най-доброто от тяхната култура. Очаквайте баби, продавачи в магазини, студенти и сервитьори да ви поздравяват с широки усмивки”, пише авторката.

Тя не е пропуснала да отбележи и друга нашенска черта: „Танците не са само в клубовете! Посетете традиционна българска кръчма, където всички стават и танцуват около масата под звуците на народна музика”.

Българите приемат празниците и почивните дни много сериозно. Те не се притесняват да си пуснат и допълнителни почивни дни, за да удължат почивката си”, казва Стрътнър.

Авторката не пропуска да отбележи друга много важна черта на българския характер: умението на българите да си почиват. „Българите са усъвършенствали изкуството да си почиваш и да се радваш на компанията на хората около теб. Вместо да гледат в телефоните и лаптопите си, излизането за едно кафе е съпроводено от срещи с приятели и разговори. Това е смисълът на живота”, пише тя.

Като последна причина авторката е написала: „Посетете България само защото никой няма да знае къде сте били. Така ще можете да образовате хората около вас за едно много важно място, което определено трябва да се посети”.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари