Гугъл тества летящи роботи куриери

0
Гугъл тества летящи роботи куриери

Технологичният гигант Google обяви, че тества малка флота от дрони в слабо заселените части на Австралия. Компанияра търси начини да използва самоуправляващи се роботи за доставка на стоки в тези места, пише Washington Post.

Дроните, разработвани от авангардната лаборатория на най-голямата търсачка Google X, се наричат Project Wing. От две години Google работи върху концепцията, но изпитанията на безпилотните летателни машини са започнали в средата на август.

Роботите могат да летят на височина между 40 и 60 метра, посочват от компанията. До момента са извършени повече от 30 успешни полета за доставка на различни предмети като бутилки с вода, комплекти за първа помощ и ваксина за добитъка на австралийските фермери.

Полетите са с дължина около 1 километър. От Google прогнозират, че разработката на услугата ще отнеме години.

В завършен вид дроните ще летят по програмирани маршрути и ще имат софтуер, който да се справя с непредвидени затруднения като силни пориви на вятъра.

Google не е единствената компания, проучваща как безпилотните самолети могат да променят бъдещето на бизнеса. Собственикът на Washington Post и основател на Amazon Джеф Безос предизвика сензация миналия декември, разкривайки тайния си проект за дрони куриери. Facebook също съобщи за плановете си да използва роботизирани летателни машини, за да доставя интернет. Дори Disney планира да включи дрони в изпълнението на атракции в парковете си за забавления.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари