Групировката "Граждани на Райха" планирала екзекуцията на Олаф Шолц

3
Крайнодясната групировка планирала още превземането на Бундестага, залавянето на Шолц, министри и депутати и ликвидирането им
Крайнодясната групировка планирала още превземането на Бундестага, залавянето на Шолц, министри и депутати и ликвидирането им Снимка: Getty Images

Крайнодясната групировка планирала още превземането на Бундестага, залавянето на Шолц, министри и депутати и ликвидирането им

"Екзекуция на федералния канцлер Олаф Шолц е влизала в плановете на заговорниците в Германия", написа вестник "Ню Йорк таймс", цитиран от Novini.bg.

Медията от САЩ, която се позова на източници на разследването в Берлин, допълни, че крайнодясната групировка "Граждани на Райха" си е поставила за задача ликвидацията на премиера на страната. "В плана на конспираторите е влизало превземането на Бундестага (долната камара на държавния парламент) залавянето на Шолц, министри и депутати и ликвидирането им", посочи още американското издание.

Вестникът разказа и за това, как предполагаемият ръководител на заговора принц Хайнрих ХIII от рода Ройс и най-близкото му обкръжение са търсели подкрепа сред австрийски благородници и говорещи немски аристократи в Швейцария. "Принцът и негови хора редовно са пътували до двете страни и са говорели с хора със синя кръв. В момента разследващите проверяват дали е имало парични потоци от двете държави към принца и/или "Граждани на Райха".

"Принц Хайнрих ХIII предизвика учудване сред жителите на градчето с около 6000 души Бад Лобенщайн (в източната провинция Тюрингия) през 2021 година. Тогава на няколко сгради се появиха плакати с негови портрети снимки и надпис "Принц Хайнрих ХIII - Законният управник на Бад Лобенщайн", допълни медията.

При специализирана операция на силите за сигурност, проведена в 11 германски провинции на 9 декември бяха задържани 25-ма души.

"Сред арестуваните бе и руската гражданка, наречена Виталия Б. За нея е известно, че е била любовница на благородника", добавят медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    сащ са сатанисти
    Поредните глупости! Не позволяват да има протести! Не позволяват да има друго мнение! Не позволяват да се изказва друго мнение! Това е отвратително! Това, което го представят ГЕЙрманските медии, е лъжа! Напомням, че в ГЕЙрмания има 20 сащнически бази, като едната им база там е най-голямата в Европа, където в нея има близо 100 000 сащници! ГЕЙрмания е окупирана страна от тумора сащ! сащ правят тези арести в ГЕЙрмания!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари