Грипна епидемия в София-град няма да бъде обявена

1
Пречупва се върхът на грипната вълна в страната
Пречупва се върхът на грипната вълна в страната

Това съобщи здравният министър Христо Хинков

Няма да бъде обявена грипна епидемия в София-град. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков, цитиран NOVA.

"Нещата се подобряват, случаите намаляват. В София област все още има завишаване, но там ще се прецени дали за учениците да има грипна ваканция или онлайн обучение", каза още здравният министър.

"Пречупва се върхът на грипната вълна в страната", подчерта още Хинков и допълни, че общата заболеваемост в страната спада.

В Пловдив междусрочната ваканция за учениците беше удължена с два дни - 6 и 7 февруари. Грипна ваканция до 7 февруари включително е обявена и във Велико Търново. В София област учениците се обучават дистанционно до 7 февруари, в Ямбол - до 6 февруари, а в Перник - до 9 февруари.

В днешния ден изтичат вече обявените мерки в областите Плевен, Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново и Хасково. В София-област и Шумен те ще важат до сряда включително, а в Перник и Пазарджик – до петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари