Грийн рок фест разтърси Русе

0
Специални гости на събитието бяха незабравимите „Тангра” и вокалът на американските легенди Steelheart – Миленко Матиевич
Специални гости на събитието бяха незабравимите „Тангра” и вокалът на американските легенди Steelheart – Миленко Матиевич Видео: БНТ

GREEN ROCK FEST за девети път разтърсва Русе.

Тази година специални гости на събитието, което се провежда на площад „Свобода” са незабравимите „Тангра” и вокалът на американските легенди Steelheart – Миленко Матиевич.

Фестивалът е за младежки рок групи, идеята му е да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си и да намерят приятели, педаде БНТ.

Страхил Карапчански – зам.-кмет на община Русе
„Тази година общо четири такива любителски групи от Русе, от Силистра. Освен това имаме гости от Румъния, от Сърбия.”
Аура Данчиулеску
„Рокът, метълът са неща, които се свързват с позитивна енергия. За първи път сме в Русе, но нямам търпение да се върнем отново.”

Специален гост на деветото издание е фронтменът на една от емблематичните за американските рок групи Steelheart – Миленко Матиевич.

Миленко Матиевич
„Много благодаря за това, че ме посрещате. Чест е за мен. С нетърпение очаквам да пея.”

Публиката очаква и легендите от Тангра.

Константин Марков
„Тангра винаги е била групата на свободния дух. Тука беше основан един от първите фен клубове на групата. Още в едни много далечни времена, когато това беше направо казано невъзможно.”

Събитието се организира по инициатива на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Грийн рок фест“, със съдействието на Община Русе и представители на бизнеса.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари