Грета Тунберг: Путин и Тръмп са уплашени от мен

0
Според младата активистка, политиката е твърде токсична вреда и тя няма намерение да влиза в нея
Според младата активистка, политиката е твърде токсична вреда и тя няма намерение да влиза в нея Снимка: The Los Angeles Times

Според младата активистка, политиката е твърде токсична вреда и тя няма намерение да влиза в нея

Климатичната активистка Грета Тунберг каза, че няма да прави кариера в политиката, защото е тази сфера е твърде "токсична", предаде Би Би Си, цитирана от Дарик Радио.

Шведската тийнейджърка стана известна през 2018 година, след като пропусна училище и вдъхнови международно движение за борба с изменението на климата.

Сега на 19 години, тя казва, че необходимите промени „ще дойдат само ако има достатъчно обществен натиск отвън, и това е нещо, което ние създаваме“.

Тя заяви, че никога не е имала намерение да стане лице на глобално движение.

Това е твърде голяма отговорност. Ако смятате цялата надежда на света да лежи върху раменете на тийнейджърите, това не е много добре", заяви Грета.

27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (Cop27) е в Египет на 6 - 18 ноември, но Тунберг ще отсъства.

„Не съм нужна там. Ще има и други хора, които ще присъстват, от най-засегнатите райони и мисля, че техният глас там е по-важен“, каза тя.

Грета Тунберг каза пред медийния редактор на Би Би Си, Амол Раджан, че остава незасегната от злоупотребите в социалните медии, но каза:

Това, от което най-много се притеснявам, е, когато хората лъжат за мен и разпространяват конспиративни теории.

Нарочена в Туитър от няколко световни лидери, включително Владимир Путин и Доналд Тръмп, тя обикновено отговаря, като променя профила си в платформата.

Просто мисля, че е наистина смешно. Имам предвид, че най-могъщите хора в света се чувстват уплашени от тийнейджърите. Това е смешно. Това говори повече за тях, отколкото за мен“, заяви тя. 

Най-скорошният проект на Тунберг е създаването и на книга с есета от десетки експерти, за да предостави набор от инструменти за онези, които са загрижени за изменението на климата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    Отегчен
    Нали сте наясно, че родителите на това момиче /вече е девойка/ правят колосални пари от заболяването на дъщеря си. И да ви кажа честно, аз ги разбирам. Вместо да я оставят в специализирана клиника под грижата на санитари, те и осигуряват сравнително добър и финансово стабилен живот.
  • 6
    6
    Читател
    "Детето" е объркано,още в утробата на майка си.Обърнете внимание на погледа на това недоразумение,затова не се чудете,че Путин и Байдън толкова са "уплашени", че нощите им са "кошмарни" според "нашата" Грета.
  • 0
    5
    daskal
    грета джендертунберг...
  • 11
    4
    Пол Ройтер
    Така е, даскале! Медиите могат да превърнат руснаците в нашественици, а украинците - в мъченици. Да, страшна сила са медиите!:)
  • 14
    3
    daskal
    Каква сила са медиите! Как едно побъркано дете се превърна в световна звезда!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари