Грешките, които правим при чистене на пода

0
Как трябва да почистим, че наистина да се отървем от мръсотията и микробите, а не просто да ги разнесем равномерно из къщата
Как трябва да почистим, че наистина да се отървем от мръсотията и микробите, а не просто да ги разнесем равномерно из къщата

Ех, в какви времена живеем.

Дори пода не можем да си изчистим без да се сблъскаме с три различни изследвания, които ни доказват, че го правим грешно, не ставаме за нищо и изобщо, защо го размятаме този парцал по пода.

Понеже е събота и 100% от нас ще се заемат с чистене, ето как трябва да го направим така, че наистина да се отървем от мръсотията и микробите, а не просто да ги разнесем равномерно из къщата.

Прахосмукачка вместо метла

Във всички стаи минете с прахосмукачка. Ако е хубава, т.е такава, от която не излиза прах обратно в стаята, а е с добър филтър, още по-добре.

Дори да сте с плочки и паркет навсякъде, прахосмукачката е вашият приятел, метлата оставете само за сплашване на непослушни деца/мъже.

С прахосмукачката праха остава вътре, а не лети из цялата стая, както става с метлата.

Микрофибърна подочистачка вместо мокър моп

Миенето на пода, казват британските учени, трябва да става с влажна микрофибърна кърпа, която да изплаквате на ръка.

Използването на кофа и парцал (или стирка, както е популярно в някои части на страната) само разнася бактериите, без истински да ги премахва.

За съжаление прането на микрофибърната кърпа на ръка не е най-приятното и полезно за кожата на ръцете, но едни гумени ръкавици ще спасят положението.

Ето, вече знаете и как да почистите пода си правилно, само не прекарвайте целия ден в чистене, събота е!

Източник: Edna.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари