Грешка ли е военната помощ за Украйна?

5
Според Александър Симов от БСП е голяма грешка, на противоположно мнение е бившият външен зам.министър Милен Керемедчиев
Според Александър Симов от БСП е голяма грешка, на противоположно мнение е бившият външен зам.министър Милен Керемедчиев Видео: NOVA

Според Александър Симов от БСП е голяма грешка, на противоположно мнение е бившият външен зам.министър Милен Керемедчиев

Според Александър Симов от БСП е голяма грешка, чийто размер тепърва ще се разбира. "От първия ден България оказва помощ, приемаме украински бежанци, изпращаме хуманитарна помощ на фона на кризата у нас. Предоставянето на оръжие ни забърква в конфликта. Как давайки оръжие спираме хора да не умират? Къде отива дареното оръжие в Украйна", попита той в ефира на NOVA. И допълни, че у нас са се появили военнолюбци.

"Ако искаме да спрем унищожението в Украйна, трябва да има преговори за мир. С оръжията само увеличаваме жертвите и страданието. След 2014 г. Русия няма никакво влияние в Украйна, НАТО направи украинската армия по неин образец. Не е Ердоган факторът, който може да ги накара да седнат на масата за преговори, това е ЕС. Тези, които са за мир, са наричани путинисти. Освен това, ние нямаме какво да дадем на Украйна, армията ще остане обезкървена. Това е драматична политическа грешка", смята Симов. И добавя, че никой няма да ни даде оръжие без пари в замяна.

На противоположното мнение е бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев. "Няма коалиция на войната, има на защитата. Не се въвличаме в нищо, само помагаме на държава, която е онеправдана и където умират и страдат хора. Ще има много повече жертви, ако украинците стоят с голи гърди срещу танковете и се опитват да спрат агресията в собствената си държавата. Украйна нямаше техническата възможност да се отбранява", заяви той.

По думите му България е изнесла оръжие за 1,5 млрд. за Украйна през Полша. "Имаме голям запас, който гние. Вкопчили сме се в съветски системи с всички сили. По-добре да ги предоставим. Веднага можем да започнем да помагаме с боеприпаси. След 1-2 години техниката ни ще остане на земята, няма да може да бъде употребявана", категоричен е Керемедчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари