Гражданският съвет към ЦИК: Изборите в неделя бяха честни за световния стандарт

0
Около това становище се обединиха Марио Русинов и Стоил Цицелков
Около това становище се обединиха Марио Русинов и Стоил Цицелков Снимка: bTV

Около това становище се обединиха Марио Русинов и Стоил Цицелков

Изборите биха могли да бъдат определени като честни, макар че има още какво да се желае. Около това становище Марио Русинов от обединението за честни избори и Стоил Цицелков от гражданският съвет към ЦИК, предаде bTV.

Изборите в неделя бяха сравнително честни за световния стандарт. Дали могат да се подобрят? Със сигурност могат. Това, което сме се нагледали от предишни избори – с хвърчащи чували и гърмящи афери, сега го нямаше. Да, бяха честни, но не бяха перфектни“, отбеляза Цицелков.

„Не можем да кажем, че са били нечестни по примера на изборите във Венецуела. Това, което обаче можем да кажем, е, че благодарение на законодателя, този изборен процес беше направен изключително тромаво. Появиха се изключително много грешки“, отбеляза и Русинов.

Той разказа за изборите са успели да регистрират 156 наблюдателя, като е имало значително повече желаещи. Те са успели да наблюдават работата в 96 секции и са хванали доста проблематични казуси.

„Най-интересен е казусът в Перник. Там имаме тежки съмнения за купен вот в една от секциите в махалата. Представител на партия влиза с голяма сума пари и говори с всички избиратели, които са там. Те идват заедно, получава се едно струпване. И ние алармирахме за това МВР“, каза още Русинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари