Гръцкият парламент обсъжда намаляване цените на стоките

1
Кириакос Мицотакис очаква европейско решение за регулиране на пазара
Кириакос Мицотакис очаква европейско решение за регулиране на пазара Снимка: ЕПА / БГНЕС

Кириакос Мицотакис очаква европейско решение за регулиране на пазара

Атина обсъжда мерки за намаляване цените на стоките.

Премиерът Кириакос Мицотакис очаква европейско решение за регулиране на пазара. Опозицията настоява за премахване на данъците върху стоки от първа необходимост.

Проблемът с високите цени на стоките не е само в Гърция, подчерта в речта си премиерът Мицотакис.

Той обясни причината, поради която е изпратил искане до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за регулиране на цените на европейския пазар.

"Не е допустимо същата стока да се продава с голяма амплитуда на цената в Париж, Атина, Амстердам или София. Това е тактика за незаконна печалба, която не се свързва само с различните цени на транспорта. За това се налага европейски отговор на тази практика".

От опозицията реагираха, че след три години на много високи цени и то дни преди евроизборите правителството е поискало европейска помощ.

От "Сириза" представиха свои план с мерки за намаляване на цените, като настояват за премахване на част от акцизите върху горивата и данъците върху стоките от първа необходимост, предава БНР.

Социалистите поискаха рязко увеличаване на заплатите с над 10%,а лидерът Андрулакис нарече премиерът Мицотакис "слаб", защото не може да овладее кризата с цените.

Комунистите са категорични, че гърците нямат доверие на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари