Гръцката полицията е задържала трима души след смъртта на българин в Солун

0
Сънародникът ни е ударен в главата, а после е блъснат от кола
Сънародникът ни е ударен в главата, а после е блъснат от кола Видео: bTV

Проведени са разпити, има и задържани след смъртта на българския футболен фен.

Инцидент с българи в съседна Гърция. 28-годишен футболен фен е убит, а двама други са ранени при сблъсъци между агитки на солунски отбори. Сънародникът ни е ударен в главата, а после е блъснат от кола. Починал е в болница. Той е бил част от българска група, гледала мач между "Арис" и "ПАОК" в събота, предаде bTV.

Вчера обаче, преди да отпътуват, са нападнати от привърженици на "ПАОК". Според гръцката полиция, атаката е непредизвикана, уточниха от Министерството на външните работи. Проведени са разпити, има и задържани.

На кръстовище в центъра на Солун в неделя следобед са нападнати 9 наши сънародници, фенове на "Ботев-Пловдив", които са били тук за футболния мач между "ПАОК" и "Арис". Те излизали от близкото заведение, когато 20 души маскирани и с метални тръби, фенове на "ПАОК4, ги причакват и нападат.

Единият българин - на 28 години, е ударен тежко в главата, а при опит да избяга е прегазен от преминаваща кола.

Други две момчета са приети в болница с леки травми, но вече са изписани и са в България. Те отказаха интервю, но коментираха, че не познават и не са провокирали нападалите.

Деветимата футболни фенове на "Ботев - Пловдив" са си тръгвали за България, когато 20 маскирани ултраси на гръцкия "ПАОК" ги причакват пред заведение, където пиели кафе, и ги нападат с метални тръби. 28-годишният мъж умира от раните си в болницата.

Антонис работи наблизо и става свидетел на събитията. "Едното от българските момчета се опита да избяга, това се случи тук на паркинга през концертната зала. За съжаление обаче на улицата го блъсна кола и така е почина", разказа той. Към момента полицията в Солун е задържала трима души - двама от нападателите и водача на автомобила.

"Мачът е от предишния ден, т.е това не е емоционален изблик, а добре премислена, организирана акция срещу нашите момчета. Възможно е, да са носили отличителни знаци на Ботев Пловдив, които съвспадат, с цветовете на "Арис"", обясни Красимир Тулечки, консул на България в Солун.

В Пловдив приятели на починалото момче оставяха цветя и палеха свещи в негова памет на оградата на недостроения клубен стадион "Христо Ботев". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари