"Гранична полиция" купува два дрона за близо 4 милиона лева

0
Безпилотните летателни системи са за наблюдение на морската граница
Безпилотните летателни системи са за наблюдение на морската граница Снимка: МВР / архив

Безпилотните летателни системи са за наблюдение на морската граница

Най-малко два броя безпилотни летателни системи за нуждите на граничното наблюдение на морската държавна граница ще придобие ГД „Гранична полиция“.

Това става ясно от обявена обществена поръчка за над 3,8 млн. лева, установи справка, направена от Maritime.bg.

В техническата документация е посочено, че един от дроновете ще бъде бизиран на борда на кораб, а вторият ще бъде мобилен.

Дроновете, които ГДГП ще придобие, трябва да могат да летят на височина над 2500 метра и в неблагоприятни метеоусловия, включително да са оборудвани с термо камери.

През тази година Главна дирекция “Гранична полиция” прие в състава си кораб за гранично-брегова охрана БАЛЧИК (524), построен от естонската Baltic Workboats. Средствата за доставка на гранично-полицейския патрулен кораб бяха в размер на 30 580 851 лв. и осигурени по Индикативната годишна работна програма 2018 на Фонд “Вътрешна сигурност”.

Граничният полицейски патрулен кораб, построен в корабостроителницата на Baltic Workboats, е предназначен както за наблюдение на морската държавна граница на Република България, така и за участие в съвместни операции на Европейската агенция за гранична и брегова охрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари