Грандиозен концерт закрива "Мартенски музикални дни" тази вечер

1
Публиката ще се наслади на музикално майсторство от най-висок клас
Публиката ще се наслади на музикално майсторство от най-висок клас

Петдесет и осмото издание на международния фестивал "Мартенски музикални дни" ще бъде закрито тази вечер в Доходното здание в Русе.

То е поверено на известния цигулар Светлин Русев, на саксофонния квартет "Signum", на перкусионния ансамбъл от Холандия, обучаван от Татяна Колева - "Youth Percussion Pool", и на Русенския фестивален оркестър с диригент маестро Емил Табаков. Това съобщиха от общината, която е организатор на музикалния форум. 

Публиката ще се наслади на музикално майсторство от най-висок клас. Ще прозвучат произведения от Ленард Бърнстейн, Филип Глас и Джордж Гершуин.
Светлин Русев ще свири за трети път в рамките на тазгодишното издание на фестивала. Преди това той имаше концерти с Евгени Божанов и с Русенския фестивален оркестър.

Русенският фестивален оркестър е проект, носещ в себе си дълбоките и трайни връзки между различни поколения музиканти, направили първите си професионални стъпки в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в крайдунавския град. Оркестърът е създаден през 2010 г. по повод на 50-годишнината на училището. 

По-рано днес в зала "Филхармония" в Русе ще бъде представен детският мюзикъл на Александър Владигеров - "Веселите градски музиканти". Музикантите Денко Проданов и Прея, заедно с пеещите актьори Рашко Младенов и Борислав Веженов, ще разкажат една популярна приказна история с помощта на музикантите от Русенската филхармония с диригент Любомир Денев-син. Събитието е част от "Мартенски музикални дни "Джуниър".

Петдесет и осмото издание на "Мартенски музикални дни", което бе открито на 16 март тази година, предложи на публиката богата програма с повече от 40 събития, оперна премиера и срещи с над 600 участници от 16 страни - България, Германия, Великобритания, Франция, Австрия, Италия, Словения, Румъния, САЩ, Япония, Русия, Аржентина, Швеция, Холандия, Финландия и Корея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари