Градушка удари Смолянско

0
Големината на ледените късове в село Малка Арда достигна 5 см
Големината на ледените късове в село Малка Арда достигна 5 см Снимка: Агенция Фокус

Големината на ледените късове в село Малка Арда достигна 5 см

Пороен дъжд, придружен с градушка удари община Баните в област Смолян. Кметът на Баните, Павлин Белчев съобщи, че градушката в определени места на територията на общината е била доста интензивна и голяма по размер. "Най-едра беше в село Малка Арда, където големината на ледените късове достигна 5 см. И там са най-големи щети. Земеделската продукция в селото е унищожена на 100 %. Има счупени керемиди на къщи, както и счупени стъкла на автомобили, включително и на автобус. Единствено в Малка Арда има толкава голяма градушка, като такава имаше и в селата Оряховец, Баните, Вишнево, но там беше с далеч по-малки размери и щетите са по-ограничени“, поясни Белчев, цитиран от Агенция Фокус.

Градушката е продължила около 10 минути, придружена с пороен дъжд, но проблем е бил градоносния облак. Няма данни за пострадали хора на територията на община Баните вследствие на градушката и пороя. Тепърва ще и изчисляват щетите от градоносната буря. Белчев изрази надежда, нормалният ритъм на живот в засегнатите населени места да се възстанови бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари