"Градус": Нямаме отношения с Павел Стоименов

0
Вчера бизнесменът обвини собственика на фирмата Иван Ангелов в натиск и връзки с властта
Вчера бизнесменът обвини собственика на фирмата Иван Ангелов в натиск и връзки с властта Снимка: Булфото

Вчера бизнесменът обвини собственика на фирмата Иван Ангелов в натиск и връзки с властта

Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание.

Това пише в позиция на „Градус“, собственост на Иван Ангелов, към който вчера Стоименов отправи обвинения в натиск и връзки с властта пред комисията по ревизия.

Бизнесменът се представи като голям зеленчукопроизводител и зърнопроизводител: „Сполетяха ни страшно много беди. Тези беди ни дойдоха от един картел, който се казва Г8, който е образуван от много земеделци в Стара Загора с главното ръководство на г-н Иван Ангелов, собственикът на фирма „Градус“.

Единственото вярно в думите на Павел Стоименов е признанието му, че не познава г-н Иван Ангелов и никога не е имал бизнес отношения с него. „Градус“ АД се уповава на българското законодателство и институции, като възнамерява да потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството“, пише още в позицията им.

Изнесените вчера твърдения се определят от „Градус“ като внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди. „За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица“, пишат още от дружеството.

Ето и цялата позиция на дружеството:

В понеделник, 10 май, „Градус“ АД бе обект на поредни манипулации и внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори. За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица.

Градус“ АД категорично отхвърля всички обвинения, отправени от най-високата институционална трибуна в България. Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание. Единственото вярно в думите на Павел Стоименов е признанието му, че не познава г-н Иван Ангелов и никога не е имал бизнес отношения с него.

Градус“ АД се уповава на българското законодателство и институции, като възнамерява да потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството.

Градус” АД няма да толерира безправието и кулоарното правосъдие. Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен. Дружеството ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти.

Георги Бабев, Независим член на Съвета на директорите на „Градус“ АД

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари