Градският транспорт в Русе "умира" към 20:30 часа!

1
От седмица, без предварително гражданите да бъдат уведомени за това, целият транспорт на града редуцира разписанията си
От седмица, без предварително гражданите да бъдат уведомени за това, целият транспорт на града редуцира разписанията си Видео: БНТ Русе

Градският транспорт на Русе вече се движи само до 20:30 ч. вечерта.

Към автобусните линии, които отдавна са с подобно разписание, от седмица се присъединиха и тролейбусите, съобщава БНТ Русе.

От Община Русе са осигурили 6 курса на автобуси, за да бъдат извозени пътниците, които са до по-късно на работа. Те обаче не покриват всички маршрути, сигнализират русенци.

От седмица, без предварително гражданите да бъдат уведомени за това, тролейбусният транспорт, който обхваща целия град, последва автобусния и също редуцира разписанията си. От Община Русе казаха, че промените могат да се видят на сайта и в раздел „Полезна информация”. Вече са отразени и на електронните табла.

Наталия Кръстева – зам.-кмет на Община Русе
„При промяната е въведен интервал на движение в пиковите часове сутрин и вечер с промеждутък 20 минути, а в останалите часове интервалът е между 20 и 30 минути.”

Според Вергиния Велева обаче разписанията на градския транспорт не са добре направени.

Вергиния Велева
„Аз съм от 7:00 часа на работа, в 6:50 часа обикновено минава автобус, в 6:30 няма, и съм с риск да закъснея за работа.”

От Община Русе обясниха, че при много ранните и по-късните разписания колите на градския транспорт пътували празни, но са направили необходимото, за да покрият с 6 автобуса след 21:00 часа маршрутите, които вече не се изпълняват от тролейбусния превозвач. Според Вергиния Велева обаче трябва да се помисли и за тези хора, които искат да отидат на театър, концерт или просто да се срещнат с приятели.

Вергиния Велева
„Че да не сме на село, ние все пак сме голям град. Мисля, че много рано приключва. И ако се наложи, трябва да ползвам такси.”

От Община Русе обясниха, че в случая са с вързани ръце.

Наталия Кръстева – зам.-кмет на Община Русе
„В самите договори с превозвачите е дадена възможност при необходимост от тяхна страна да имат право да актуализират своите разписания.”

А от тролейбусната фирма превозвач ни отговориха, че когато техните коли не пътуват, гражданите на Русе могат да ползват други видове транспорт.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари