Градове в САЩ са под карантина заради гигантски охлюви

1
Те са преносители на паразит, който причинява менингит
Те са преносители на паразит, който причинява менингит Снимка: USDA-APHIS

Те са преносители на паразит, който причинява менингит

Части от окръг Брауърд във Флорида са поставени под карантина, след като в района бил забелязан гигантски африкански сухоземен охлюв, предаде bTV.

Възрастните охлюви от този вид могат да пораснат до 20,3 сантиметра и да снасят по хиляди яйца наведнъж. Техните черупки имат ръбове, които са достатъчно остри, за да пробият гумата на превозно средство минало през тях.

Също така представляват сериозен риск за хората, понеже са преносители на паразит, който причинява менингит.

Гигантските охлюви са сред най-инвазивните видове в света. Ядат мазилки и бои и са сериозна заплаха за растителността. В САЩ е незаконно да се внасят или притежават гигантски африкански сухоземни охлюви. Видът е забелязан за първи път в Маями през 1969 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари