Град Бяла се оформя като център на хандбала у нас

2
В Бяла мъжкият национален отбор по хандбал ще проведе  подготвителния си лагер, както и ще изиграе две контроли
В Бяла мъжкият национален отбор по хандбал ще проведе подготвителния си лагер, както и ще изиграе две контроли

В Бяла мъжкият национален отбор по хандбал ще проведе подготвителния си лагер, както и ще изиграе две контроли

Град Бяла получи поредно признание като център на развитието на хандбала в България. Мъжкият национален отбор избра да проведе подготвителния си лагер именно в Бяла и зала „ОЗК Арена Бяла“, както и да направи двете контроли с румънския отбор на Александрия, предаде Русе Медиа.

„Обсъждахме го с федерацията и решихме, че базата тук е най-подходяща като условия, а и Бяла залага на хандбала, като развива този спорт с жени, девойки и подрастващи“, сподели помощник-треньорът на мъжките национали Димитър Николов.

Освен подготовката на националния отбор треньорският екип имаше възможност да работи и с подрастващите хандбалистки на ХК „Бяла“. „Опитахме се да им дадем повече самочувствие и да им дадем принципни неща за играта. Децата останаха доволни и най-хубавото е, че се развличат, играят с удоволствие и имат желание“, каза още Николов.

Колегата му Николай Георгиев сподели, че желанието им е да предават своя опит. „ Надявам се искрата, която женският отбор на Бяла запали, да окаже влияние на подрастващите“, каза той.

Треньорът на националния отбор Илиян Василев коментира, че федерацията за първи път е намерила средства за подготвителен лагер, като в Бяла условията са много добри. Целта пред националите е да вдигнат нивото и да се класират за световното първенство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Грешите
    Бяла, освен че развива хандбала като спорт, е и център на мумиите, като най-известната мумия е родена там. Всички в Русе и областта знаем за коя Мумия става дума.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари