Говори майката на ранено българче в Италия

0
С часове нямахме информация за сина си
С часове нямахме информация за сина си

Ден след взрива в Болоня, при който пострадаха и 8 български ученици, пред камерата на NOVA застана майката на едно от най-тежко ранените момчета.

36-годишната Севил Фаик изпраща сина си Алтай на неговото първо работно място - на стаж в италианска фирма, като компютърен техник, заедно с още 19 деца и учителите им. Едва осем часа след инцидента тя и съпругът й разбират, че нещо става със 17-годишния им син.

Аз му пиша на месинджър. Той отвори телефона, каза: "Майко, успокой се, не мога да говоря, след пет минути ще ти звънна". Аз веднага разбрах, че има нещо, разказва майката.

Родителите на Алтай, който е второто най-пострадало дете, недоволстват, че в продължение на часове им е отказвана информация за случващото се със сина им.

Казаха: "Не може да дадем никакъв номер, ние сме доста ангажирани". И, когато се разкрещях: "Вие не сте ангажирани с нищо друго, освен с нашите деца и искам номер да ми дадете, аз не виждам и не чувам детето си", тогава казаха: "Г-жо, извинявайте, ще ви го дадем". Това не бива да се прави на родители, споделя още Севил.

След като установили връзка, Алтай разказва с подробности на родителите си за инцидента. Казва, че има изгаряния по гърба, ръката, пръстите, главата, ухото.

Всички пострадали деца са добре и психически, и физически, уверяват от образователното министерство.

Родителите на Алтай научили, че ще са необходими поне 10 дни сина им да е на домашно лечение в общежитието преди да се завърне към ученическия си стаж.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари